Techniek

Elektrisch rijden

De Tesla S heeft standaard een batterij van 60 kWh en een motor achterin. Onze Trouwauto heeft een upgrade met een batterij van 85 kWh en een extra motor voorin. Met de batterij van 85 kWh bedraagt de actieradius ± 480 km en met de extra motor beschikt onze Trouwauto op alle momenten over vierwielaandrijving.

De elektromotoren hebben samen een constant koppel van 440 Nm, waardoor op iedere snelheid het vermogen van 428 pk beschikbaar is. Omdat onze Trouwauto een elektrische wagen is, heeft deze geen versnellingsbak en rijdt deze van 0 km/u naar 100 km/u in 4,6 seconden en heeft deze een topsnelheid van 250 km/u (begrensd).
Onze Trouwauto remt af op de motor, waarbij de opgewekte energie terugvloeit naar de batterij. Daardoor is het goed mogelijk om te rijden zonder de remmen te gebruiken (zgn. one-pedal-drive). Voor in geval van nood zijn er natuurlijk uitstekende remmen aanwezig op onze Trouwauto.

Het opladen van de batterij gebeurt het eenvoudigst met de kabel van Tesla in een rode 5 pin 400 volt contactdoos (zgn. 3 x 16 ampère aansluiting). Een volledige laadbeurt van 85 kWh is in ongeveer 8 uur klaar. De batterij kan ook opgeladen worden via een gewoon stopcontact, omdat er een laadstation in de auto is ingebouwd. Bij de Tesla Supercharger kan de batterij voor ongeveer de helft worden opgeladen in 20 minuten.